Angaben zum Begriff
In dieser Sprache gibt es keine Bezeichnung für diesen Begriff.
Bevorzugte Bezeichnung
Substancje dodatkowe do żywności (pl)
Oberbegriff
- Technologia żywności (pl)
Unterbegriffe
- Agar (pl)
- Alginian sodu (pl)
- Aromaty spożywcze (pl)
- Astaksantyna (pl)
- Barwniki spożywcze (pl)
- Dodatki prozdrowotne do żywności (pl)
- Glikozydy stewiolowe (pl)
- Guma arabska (pl)
- Guma gellan (pl)
- Hydrokoloidy (pl)
- Hypromeloza (pl)
- Konserwanty (pl)
- Maltodekstryna (pl)
- Nizyna (pl)
- Poliwinylopirolidon (pl)
- Skrobie modyfikowane (pl)
- Substancje słodzące syntetyczne (pl)
- Substancje wzmacniające smak (pl)
- Syrop glukozowo-fruktozowy (pl)
- Trehaloza (pl)
- Zagęstniki (pl)
In anderen Sprachen
-
Polnisch
-
Dodatki do żywności
URI
https://bn-skos.lab.dariah.pl/Substancje_dodatkowe_do_zywnosci
{{label}}
{{#each values }} {{! loop through ConceptPropertyValue objects }}
{{#if prefLabel }}
{{/if}}
{{/each}}
{{#if notation }}{{ notation }} {{/if}}{{ prefLabel }}
{{#ifDifferentLabelLang lang }} ({{ lang }}){{/ifDifferentLabelLang}}
{{#if vocabName }}
{{ vocabName }}
{{/if}}